Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

  [2017-09-22] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra omkring 800 boende i den chilenska byn Arica. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

 • Internationell konferens om immigration och arbetsmarknad i Göteborg

  [2017-09-21] Den 17 november kommer EU-toppchefer att hålla möte i Göteborg. Det handlar om att främja rättvisa jobb och skapa tillväxt. Samma vecka ordnar Göteborgs universitet och Chalmers en konferens på temat immigration och arbetsmarknad, med bland annat företrädare från EU-kommissionen.

 • Före detta statsminister föreläser på Göteborgs universitet

  [2017-09-19] Tidigare statsministern Göran Persson talar om debattklimatet inom den svenska politiken, på Göteborgs universitets Retorikcentrum på Humanisten 20 september.

 • Frisörsalongers lek med ord i företagsnamnen

  [2017-09-15] Har du funderat över varför många frisörsalonger har så språkligt kreativa namn? Ann-Kathrin Mehrens från universitetet i Greifswald studerar fenomenet med ideofiers, som är ett nytt begrepp för att beskriva denna typiska lek med företagsnamn som även finns inom några andra branscher.

 • Ny socionomutbildning för dem med utländsk examen

  [2017-09-13] Nu startar Göteborgs universitet en specialanpassad socionomutbildning för personer med utländsk examen som har erfarenhet av socialt arbete. Utbildningen löper under tre terminer med start våren 2018. 15:e september öppnar antagningen.

 • Nya rektorns priorteringar

  [2017-09-12] Kvalitet före kvantitet, internationalisering, samverkan och studentinflytande. Det är något som Göteborgs universitets nya rektor - Eva Wiberg - vill prioritera.

 • Alumn: Internationellt drömjobb i Sydney

  [2017-09-11] Att öka den svenska e-handeln mot Australien, blir alumnen Tao Hemberg Jankels första uppdrag som trainee på Business Sweden, skriver Alinsåstidningen. Fristående kurser i företagsekonomi med ledarskap och marknadsföring lade grunden för drömjobbet i Sydney.

 • Högtidlig installation av rektor Eva Wiberg

  [2017-09-11] Aulan i huvudbyggnaden i Vasaparken var full när Eva Wiberg, Göteborgs universitets nittonde rektor, installerades.

 • Människor som tror på ett jämlikt samhälle lever miljövänligare

  [2017-09-07] Människor som gillar hierarkier beter sig mindre miljövänligt än personer som tycker mer om plattare maktstrukturer och vill ha ett mer jämlikt samhälle. Det visar en internationell studie där forskare vid Göteborgs universitet har medverkat.

 • Eva Wiberg installeras som rektor

  [2017-09-04] Fredagen den 8 september installeras Eva Wiberg som ny rektor vid Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?