LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Utbildningsadministratör

Institutionen för medicin är jämte fem andra institutioner en del av Sahlgrenska akademin. Den utgör Göteborgs universitets största institution med drygt 400 anställda och 300 doktorander. Institutionen ger ett flertal utbildningsprogram och kurser; bland annat inom folkhälsa, medicin, klinisk nutrition, innovation och entreprenörskap inom biomedicin, global hälsa samt biomedicinsk laboratorievetenskap.

Organisatoriskt består institutionen av fyra avdelningar/motsvarande; samhällsmedicin och folkhälsa, reumatologi och inflammationsforskning, molekylär och klinisk medicin, invärtesmedicin och klinisk nutrition, samt den särskilda enheten innovation och entreprenörskap. Den administrativa stödverksamheten är i huvudsak organiserad inom respektive avdelning. Utöver avdelningarnas administration finns även en gemensam institutionsadministration. Totalt utgör institutionens samlade administratörsstab ett drygt fyrtiotal medarbetare.

Som utbildningsadministratör kommer du att arbeta med utbildningsadministration, framför allt mot två kurser; Internmedicin I och Internmedicin II, som ingår i läkarprogrammet. Arbetet innehåller arbetsuppgifter såsom schemaläggning, arbete med universitetets lärplattform GUL, tentamensadministration, lokalbokning samt registrering av studenter och resultatrapportering i LADOK. Undervisningen på kurserna sker i sjukhusmiljö över hela regionen samt i norra Halland. Som utbildningsadministratör har du därför en koordinerande roll. Kursledarskapet på kurserna roterar mellan flera lärare och som utbildningsadministratör ingår du i kursledningen, som regelbundet träffas. Bland arbetsuppgifterna ingår även kvalificerade administrativa uppgifter såsom uppdatering av kursernas styrdokument. Andra administrativa arbetsuppgifter förekommer också, såsom exempelvis sammankallande till möten, protokollskrivning, diarieföring och arkivering.

Arbetet innebär mycket nära kontakter med kursledare, lärare, handledare och studenter, framför allt via e-post. I din roll hanterar du problem som uppstår under kursens gång i samarbete med kollegor och ansvariga lärare. Administration av ytterligare kurser kan komma att ingå i tjänsten.

Vi söker dig med för uppgifterna passande gymnasial utbildning, gärna kompletterad med lämplig utbildning för administrativt arbete. Universitetsstudier är meriterande liksom tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller av arbete inom offentlig förvaltning.

God datorvana är ett krav, liksom mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete i GUL och Ladok samt i Göteborgs universitets övriga administrativa IT-system är meriterande.

I rollen som utbildningsadministratör ställer arbetsuppgifterna krav på att du är strukturerad och noggrann. Eftersom arbetet innehåller mycket kontakter med kursledare, lärare, handledare och studenter, lägger vi stor vikt vid att du är serviceinriktad, relationsskapande och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du trivs med att vara självgående och driva ditt arbete framåt under eget ansvar. Arbetsbelastningen är periodvis hög, vilket kräver ett strukturerat arbetssätt och förmåga att prioritera arbetsuppgifterna. Du uppskattar att få möjlighet att arbeta med problemlösning och att arbeta självständigt.

Anställningsform: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Henrik Sjövall, Professor, 070-7444691, henrik.sjovall@medfak.gu.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.