LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Institutionen för medicin är jämte fem andra institutioner en del av Sahlgrenska akademin. Den utgör Göteborgs universitets största institution med drygt 400 anställda och 300 doktorander. Institutionen ger flertalet utbildningsprogram och kurser; bland annat inom folkhälsa, medicin, klinisk nutrition, innovation och entreprenörskap inom biomedicin, global hälsa samt biomedicinsk laboratorievetenskap.

Organisatoriskt består institutionen av fyra avdelningar/motsvarande; samhällsmedicin och folkhälsa, reumatologi och inflammationsforskning, molekylär och klinisk medicin, invärtesmedicin och klinisk nutrition, samt den särskilda enheten innovation och entreprenörskap. Den administrativa stödverksamheten är i huvudsak organiserad inom respektive avdelning. Utöver avdelningarnas administration finns en gemensam institutionsadministration där samordning av ekonomi, personal och utbildningsadministration är placerad. Totalt har institutionen ett drygt fyrtiotal administratörer.

Den administrativa chefen kommer att ha uppdraget att utforma och genomföra en ny administrativ organisation. Denna kommer att utformas under en flerårsperiod som sammanfaller med en omfattande generationsväxling där översyn av arbetsuppgifter, kompetenskartläggningar och eventuell nyrekrytering har en avgörande betydelse. Du kommer ha stort ansvar för hur denna förändring och implementeringen kommer genomföras.

Den administrativa chefen ska ansvara för de administrativa funktionerna på institutionen, inom personal, ekonomi, utbildning, forskning och kommunikation. Som administrativ chef har du personalansvar för medarbetare inom administrationen. Du rapporterar direkt till prefekten på institutionen och ingår i institutionens ledningsgrupp.

Huvudsaklig arbetsuppgift är att självständigt säkerställa och leda en väl fungerande administration. Den administrativa chefen har som uppgift att skapa goda förutsättningar för institutionens utbildning och forskning genom en funktionell stödverksamhet. Den administrativa chefen ska även fungera som ett administrativt stöd för lednings- och beslutsorgan samt för prefekten.

Den administrativa chefen har direkt under prefekten följande ansvarsområden och arbetsuppgifter:

• Arbetsledning, organisering, kvalitetssäkring och utveckling av administration samt ansvar för ekonomi-, personal- och verksamhetsfrågor samt implementering av administrativa system.

• Stöd för prefekt och ledning i frågor som rör studie- och forskningsadministration, personal, arbetsmiljö, förvaltning/myndighetsstöd och övrig administration.

För anställningens arbetsuppgifter krävs högskoleexamen inom något av områdena för personal, ekonomi, kommunikation, utbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mångårig och dokumenterad erfarenhet som chef i en organisation under förändring är ett krav liksom erfarenhet av administrativt arbete i akademiska miljöer.

Det krävs förmåga att kommunicera, leda diskussioner, analysera underlag, samt att kunna uttrycka sig på såväl svenska som engelska i tal och skrift. För arbetet krävs att du har en förmåga att kunna fatta beslut, vara tydlig, hantera konflikter och prioritera. En vana vid att arbeta mot olika kontaktytor är meriterande såväl som kunskap om administrativa system.

Du ska ha ett genuint intresse för verksamhetsledning liksom förmåga att leda och utveckla personal. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom självständighet, noggrannhet, stresstålighet, kommunikativ förmåga, initiativtagande, lösningsfokuserad, samt förmåga att leda och utveckla personal.

Anställningsform: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning Omfattning: 100 % Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: Enligt överenskommelse

Hans Carlsten, Professor/Överläkare, Prefekt, 031-342 40 17, hans.carlsten@rheuma.gu.se